top of page
HAUGTUSSA

I 1895 skrev Arne Garborg diktverket «Haugtussa» om den synske gjeterjenta Veslemøy. Med den den storslåtte naturen på Jæren som bakteppe, opplever hun en intens kamp mellom gode og onde krefter – i sitt indre og gjennom sitt blikk på verden.I perioden 1892–1895 komponerte Edvard Grieg en sangsyklus til diktverket. Hundre år senere tolket billedkunstneren Håkon Bleken verket i en serie litografier. Det finnes mange versjoner av «Haugtussa», både musikalske og for teaterscenen. Slik har denne fortellingen reist gjennom århundrene, fra Arne Garborgs opprinnelige tekst til stadig nye kunstuttrykk.I Steinkaret har «Haugtussa» igjen funnet en ny form. Dette er en omsluttende kunstopplevelse med digitale projiseringer av Håkon Blekens litografier. I tillegg til originalverk i stort format består produksjonen av iscenesettelser, animasjoner og visuelle mellomspill av ablemagic. Lydbildet er Sander Stedenfeldt Olsens reinterpretasjon av Kirsten Flagstad og Edwin McArthurs innspilling av Griegs «Haugtussa, Op 67» fra 1940.

haugtussa-04-24-kl.-10.46.14.jpg
Håkon Bleken

 

(f. 1929) er en av Norges fremste samtidskunstnere. Siden debuten i 1951 har han hatt en lang rekke separatutstillinger i landets viktigste gallerier – bl.a. Nasjonalgalleriet og Henie-Onstad Kunstsenter. Han har utført omfattende utsmykningsoppgaver og har tillegg et stort og engasjert publikum

 

Les mer: https://hakonbleken.no/

ablemagic

lager ulike former for historiebaserte opplevelser, fra utstillingsdesign, «immersive» rom og interaktive installasjoner til spill, interaktive bøker og andre applikasjoner for mobile plattformer. ablemagic har vunnet innovasjonspris for Midt-Norges beste forretningsidé, flere priser for entreprenørskap, og mottatt internasjonale utmerkelser for sine produksjoner.

 

Les mer: ablemagic.no

Sander Stedenfeldt Olsen

 

(1980) er utdannet ved Musikkteknologi, NTNU, og har over 20 års erfaring som komponist, musiker og lyddesigner. Gjennom foretaket SyncPoint har han arbeidet med komposisjon og lyddesign til en lang rekke filmer og TV-serier, samt en hel del kortfilmer og andre uttrykk, eksempelvis audiovisuelle installasjoner ved Cave of light/Nordkapp, Klemenskirken i Trondheim, Rockheim og Orkla Industrimuseum. Han har også undervist innen feltet lyd til bilde ved Musikkteknologi (NTNU) og Høyskolen Kristiania, og er per i dag en av regionens mest etablerte og etterspurte lyddesignere og filmmusikk-komponister.

 

Les mer: syncpoint.no

bottom of page