top of page
JAKOB OG NEIKOB-LAND
plakat_element-2.png

Jakob og Neikob er to gode venner som bor sammen, men de er veldig forskjellige. For mens Jakob sier JA til alt, sier Neikob NEI til alt. I Jakob og Neikob-land møter du de to vennene, men du møter også Tyven, Masekob og Spinnvill.  Klonemaskina og støvsugeren dukker opp mellom trær og blomster som vokser, rullende bakker og store topper. Og når du tar på
veggene vil Jakob og Neikob-landet forandre seg!


Jakob og Neikob er ei humoristisk og surrealistisk fortelling i et rom hvor musikk og lyder, og alle de fire veggene og gulvet endrer seg i takt med det du gjør.
 

Jakob og Neikob-land er et samarbeid mellom ablemagic og forfatter og illustratør Kari Stai. Musikk og lyder er laget av Sander Stedenfeldt Olsen i SyncPoint.
 

Kari Stai

Kari Stai er forfatter, illustratør og billedkunstner. Hun er utdanna ved Kunsthøgskolen i Oslo med mastergrad i Visuell kommunikasjon i 2005. Hun var del av tegnekollektivet Patron i Oslo fra 2005 til 2009, der hun tegna for Morgenbladet og andre redaksjonelle kunder. Stai er mest kjent for bøkene om Jakob og Neikob, som hun blant annet har mottatt Brageprisen, Kritikerprisen, Teskjekjerringprisen og Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur for. Bøkene er utgitt i flere land, og har også vært på scenen på Det Norske Teatret og Turnéteatret i Trøndelag. Stai er medlem av NBK, Tegnerforbundet, Norske barne-og ungdomsbokforfattere og Trøndersk Forfatterlag, og er innkjøpt av Nasjonalbiblioteket, Nils Aas Kunstverksted og Inderøy Kunstforening.


Les mer: karistai.no 

KariStai_feb2022_foto_HenningLystad_edit

Bøkene om Jakob og Neikob:

02JN.jpg
04JN.jpg
05JN.jpg
06JN.jpg
07JN.jpg
ablemagic

ablemagic lager ulike former for historiebaserte opplevelser, fra utstillingsdesign og interaktive installasjoner til spill, interaktive bøker og andre applikasjoner for mobile plattformer. ablemagic har vunnet innovasjonspris for Midt-Norges beste forretningsidé, flere priser for entreprenørskap, og mottatt internasjonale utmerkelser for sine produksjoner.


Les mer: ablemagic.no

SyncPoint

Sander Stedenfeldt Olsen (1980) er utdannet ved Musikkteknologi, NTNU, og har over 20 års erfaring som komponist, musiker og lyddesigner.Gjennom foretaket SyncPoint har han arbeidet med lydettearbeid i form av komposisjon og lyddesign til en lang rekke filmer og TV-serier, samt en hel del kortfilmer og andre uttrykk, eksempelvis audiovisuelle installasjoner ved Cave of light/Nordkapp, Klemenskirken i Trondheim, Rockheim og Orkla Industrimuseum.Han har også undervist innen feltet lyd til bilde ved Musikkteknologi (NTNU) og Høyskolen Kristiania, og er per i dag en av regionens mest etablerte og etterspurte lyddesignere og filmmusikk-komponister.


Les mer: syncpoint.no


bottom of page